Els Museus a Torrent amb millors opinions
Museu de la Confitura
Sit'agraden les melmelades o et criden l'atenció, hi ha un museu a la Costa Brava que no et pots perdre. Ens referim al Museu de la Confitura, que va obrir les seves portes l'any 2004.
L'encarregadade la seva fundació va ser Georgina Regàs, una xef que sempre ha estat molt vinculada no només a l'apassionant món de la melmelada, sinó també al sector de la gastronomia catalana en general.
Desprésd'experimentar amb les llimones que proporciona un llimoner prop d'una casa situada a Torrent, elaborant des de sucs refrescants fins a pastisseria dolça, al cap d'un temps va arribar el moment de donar-li forma a la seva primera melmelada. Va ser llavors quan va quedar captivada per la jam i va decidir compartir la seva passió amb molta més gent, obrint un espai museístic per a aquest propòsit.
Aviatel taller artesanal va començar a rebre visitants, la qual cosa va inundar la xarxa d'opinions molt positives. I no és d'estranyar, ja que tothom és tractat exquisidament allà. No només ens referim a aquells que volen aprendre sobre la melmelada, sinó també als que prefereixen comprar directament els productes que volen: des de melmelades fins a melmelades i fins i tot gelees.
Lallista de sabors disponibles és àmplia, superant àmpliament el centenar en total. Això demostra l'enorme experiència que acumulen en el taller, la qual cosa ha donat com a resultat que puguin donar forma a un espai museístic de gran interès.
Mésenllà del treball de producció, que en determinades ocasions es pot observar per veure exactament com s'elaboren les melmelades, també s'organitzen diverses exposicions en aquest museu de Torrent. Mostren, entre altres elements, alguna que altra melmelada de la seva pròpia col·lecció que inclou productes de multitud de països diferents.
Persi fos poc, el Museu de la Confitura també acull diversos cursos adreçats a adults, així com tallers infantils. En concret, els nens que els gaudeixen són els que tenen entre els sis i els dotze anys.
Atot això cal sumar-li un espai dins de les instal·lacions que també tendeix a sorprendre els visitants. Aquesta és la biblioteca, plena d'obres que, d'una manera o altra, estan relacionades amb el sector de la pastisseria.
Precisamentimpregnant-se de tota la informació disponible en aquests llibres, els professionals del taller artesà han pogut elaborar unes melmelades que no es poden veure en cap altre lloc del món. Totsells destaquen per ser no només artesanals i naturals. Al mateix temps, no es pot passar per alt com d'originals són.
Perdescomptat, totes les melmelades del museu i de la botiga en general mostren una qualitat excel·lent. És per aquest motiu que han rebut diversos premis internacionals molt importants.
Siguinquins siguin els gustos dels consumidors, no tenen cap dificultat per trobar una melmelada que els satisfaci al cent per cent. Prefereixes els que s'elaboren amb peces de fruites exòtiques? Voleu una melmelada dolça però que no tingui sucre? Elproducte ideal està a la teva disposició en un espai que, més enllà de ser un museu, també t'obre les portes com a botiga.
Preguntarals treballadors del Museu de la Confitura sobre qualsevol aspecte relacionat amb les melmelades mostra tant l'amabilitat com el gran coneixement que atresoren. Independentment de qualsevol dubte que puguis tenir, tots ells es resoldran, coneixent exactament quins productes s'utilitzen per a la seva elaboració, les propietats d'aquests ingredients, etc.
L'exposicióés petita i no necessites gaire temps per passar-hi. En pocs minuts hauràs obtingut diverses idees per preparar les teves pròpies receptes veient mostres amb una gran edat a l'esquena, així com multitud de fotografies.
Tarifes
L'accésal Museu de la Confitura és gratuït, però cal pagar si es vol aconseguir una de les moltes melmelades que es poden adquirir allà mateix, cosa que les fa ideals per regalar a algú o emportar-se com a record.




